Η διατροφή στην ζωή του ανθρώπου παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο. Για αυτό εγώ και η ομάδα μου αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με αυτό το θέμα, λέγοντας τα καλά και τα κακά της διατροφής κυρίως των Ελλήνων.Στόχος μας είναι να εξηγήσουμε τι ασθένειες μπορεί να προκαλέσει και τι κακό μπορεί να κάνει στον οργανισμό μας η κακή διατροφή έτσι ώστε να σας δώσουμε πληροφορίες για την καλή και κακή διατροφή. |
|
|
Το μοντέλο της Μεσογειακής διατροφής αποτελείται από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: 1) 'Αφθονες φυτικές ίνες (φρούτα, λαχανικά,ψωμί,δημητριακά, πατάτες, όσπρια, καρποί). 2) Ελάχιστα επεξεργασμένα προϊόντα. 3) Γαλακτοκομικά προϊόντα (κυρίως τυρί και γιαούρτι) καθημερινά σε μικρές έως μέτριες ποσότητες. 4) Ψάρια και πουλερικά σε μικρές έως μέτριες ποσότητες. 5) Κόκκινο κρέας σε μικρές ποσότητες. 6) Ελαιόλαδο ως κύρια πηγή λιπαρών που περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. 7) Τουλάχιστον 6 ποτήρια νερό ημερήσιος. |