Μικρά μυστικά διατροφής για την ενίσχυση της μνήμης στην περίοδο των εξετάσεων

Ενισχύουμε το κλασικό πρωινό. γάλα με δημητριακά με μια κουταλιά ψιλοκομμένα καρύδια ή γενικά διάφορους ξηρούς καρπούς τριμμένους στο multi ενισχύοντας το πρωινό με ω3 λιπαρά οξέα που βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία και θρέψη του εγκεφάλου ενώ παράλληλα εμπλουτίζουμε το πρωινό μας με το ιχνοστοιχείο Μαγνήσιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β που αποτελούν σημαντικό παράγοντα για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και της μνήμης.
Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε στο κλασικό πρωινό δυο τρεις κουταλιές ψιλοκομμένα φρέσκα φρούτα ενισχύοντας περισσότερο με βιταμίνες C και Α το πρωινού που αποτελούν σημαντικούς παράγοντες στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην ικανότητα του οργανισμού για τη διαχείριση του στρες. Ελαφρύ γεύμα στο βραδινό με πράσινη σαλάτα σε συνδυασμό με μια μερίδα πρωτεΐνης όπως κρέας ή ψάρι ή κοτόπουλο ή τυρί και μια μικρή μερίδα αμύλου όπως ένα φλιτζάνι ζυμαρικά ή σκούρο ρύζι ή μια με δυο φέτες ψωμί ολικής άλεσης ή ένα μέτριο κρίθινο παξιμάδι. Κι αυτό διότι μεγάλες ποσότητες αμύλου στο βραδινό γεύμα όπως το να καταναλώσει κάποιος μια κανονική μερίδα ζυμαρικά ή δυο σουβλάκια ή τρία με τέσσερα κομμάτια πίτσα σε συνδυασμό με το μεγάλο φορτίο λιπαρών που περιέχουν πολύ σύντομα θα οδηγήσουν σε μια άκρατη υπνηλία ενώ γνωρίσουμε πολύ καλά πως για τους περισσότερους μαθητές οι βραδινές ώρες είναι πολύτιμες για μελέτη.